Hollanda'da genelevler ve fahişelerin kendilerini sergiledikleri vitrinlerle ünlü Red Light District ve esrar özgürlüğü nedeniyle oluşan turist kalabalığından Amsterdam bezmiş durumda.

Şehir konseyi 100 bin avroya mal olan çevrimiçi bir kampanya başlattı ve şehri gezmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu ama odağında sırf alkol, seks ve esrar olan gürültücü turistlerin uzak durmasını istedi.

Konseyden yapılan açıklamada, “Pandemiden önce Red Light ve eğlence merkezlerindeki hıncahınç kalabalığın vatandaşları rahatsız ettiği o pandemi öncesi döneme dönmek istemiyoruz. Amsterdam ve Amsterdam halkına saygı duyan ziyaretçilere her zaman kapımız açıktı, bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Ancak burada yaşayanlara ve mirasımıza saygı göstermeyen ziyaretçileri hoş karşılamayacağız. Onlara mesajımız net: Amsterdam'a gelmeyin.” denildi.

Amsterdam'ın tanıtımıyla görevli amsterdam&partners ajansının başındaki Geerte Udo da benzer ifadeler kullanıp "Kapımız hepinize açık ama lütfen sokaklarda içmeyin, tuvaleti kullanın ve sessiz olun. Aşırıya kaçan davranışlar sergileyen ziyaretçiler istemiyoruz" dedi.