Son günlerde yerli ve milli proje ve operasyon gayesiyle hareket etmeye çalışan Baykar ve SADAT’a yönelik baskılar artıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Uğur Dündar ile yaptığı röportajının Tv100’de banttan yayınlandığı sırada, SADAT reklamının kullanılması muhalefeti rahatsız etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, konunun Kurul gündemine alınması için harekete geçti.

Taşcı reklamı tehdit olarak algılayıp RTÜK’e çağrıda bulundu. Çağrısında TV100 kanalına ve SADAT reklamına müdahale edilmesini talep etti.

Baykar’a baskılar sürüyor!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA üreten Baykar'a yönelik "Devletin bütün imkanları bu şirkete aktarılıyor" sözleri büyük tepki çekmişti. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Babacan'ı özür dilemeye davet ederken bugün bir canlı yayına katılan DEVA lideri, geri adım atmadı. Babacan, "SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki" dedi.

Baykar'ı hedef alan Ali Babacan'a cevap veren Selçuk Bayraktar ise, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İdeal ve değerlerimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürecek; Alçakça atılmış iftira ve yalanlara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız!" dedi.