Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’li Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezasına ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, ''İstinaf yolu açıktır. İmamoğlu hakkında kesinleşmiş ne hapis ne de siyasi yasak var. Algı oluşturmak doğru değil'' dedi. Dün, CHP'li İmamoğlu'nun mahkeme kararı açıklanmıştı, İmamoğlu ve Meral Akşener taifesinin bir göbek atmadığı kalmıştı.

Kararın henüz kesinleşmediğini, itiraz yolunun açık olduğunu belirten Bozdağ, "'Verilen ilk derece mahkeme kararıdır. Kesinleşmiş mahkeme kararı ortada yoktur. Bu karara kanun yolunda istinaf yolu açıktır. Sayın İmamoğlu hakkında verilmiş kesinleşmiş ne hapis ne de siyasi yasak vardır. Algı oluşturmak doğru değildir'' diye konuştu.

''Adalet Bakanlığı olarak bizim bulunduğumuz yer olarak görülen davalara herhangi bir şekilde müdahil olmamız söz konusu olamaz'' diyen Bekir Bozdağ, ''Türkiye’de maalesef Türkiye’de siyasi taraftarlıktan kaynaklı yapılan değerlendirmeler hukuka ve yargıya adalete büyük zarar vermektedir'' ifadelerini kullandı.