Cumhuriyet gazetesi 28 Şubatçı paşaları aklama çabalarını sürdürüyor. Cumhuriyet, bugün de 28 Şubat davasından ceza alan paşalardan eski orgeneral Çetin Doğan’ın karısı Nilgül Doğan ve avukatı Hüseyin Ersöz ile bir röportaj yaptı.

28 Şubat sürecinde yapılan hukuksuz yargılamaları “hoşgören”ler, bu davaları görenlerin daha sonra kumpas davalar görmekten cezaevine atıldığını es geçenler, aradan 24 yıl geçmesine rağmen hâlâ devam eden hukuksuzluklara “oh iyi oldu” diyenler, bugün yapmış olduklarının bedelini ödemekten kaçmak için çırpınıyor, “delikanlı” bir tavır sergileyemiyor, bizim davalarımızı görenler de FETÖ’den tutuklandı diye zırlıyor. Tüm bunların ötesinde, milleti balık hafızalı ve gerizekalı yerine koymaya kalkarak tüm dünyanın darbe olduğunu bildiği 28 Şubat’ın darbe olmadığını iddia etme cüretinde bulunuyor.

Allah’ın varlığı yeni akıllarına geldi!

28 Şubat sürecinde Müslüman avı başlatırken, brifinglerle Müslümanlara idam cezaları verdirirken, her fırsatta Müslümanları aşağılarken Allah'ın varlığı aklına gelmeyen Çetin Doğan’ın karısı Nilgül Çetin Cumhuriyet’e verdiği röportajda, “Bundan tam bir sene önce eşlerimizi evlerinden, sevdiklerinden ve en önemlisi özgürlüklerinden kopararak ‘bir ömür boyu kalacaksın’ diyerek cezaevlerine götürdüler. 14 emekli general ilerlemiş yaşları, zorlu meslek yaşamından kaynaklanan hastalıklarıyla üç ayrı cezaevinde tutsak. Yine aynı çile. Her birinin hayatı pamuk ipliğine bağlı. Allah korusun, eğer içlerinden birisini kaybedersek, yine ‘Pardon, kumpasmış’ mı diyecekler? Bu ne bitmez bir kin, bu nasıl bir nefret, nasıl bir acımasızlıkmış.” dedikten sonra “Biz affetsek Allah affetmeyecek” ifadelerini kullanarak zora düşünce Allah’ın varlığını hatırladıklarını izhar etti.