CHP Milletvekili Yıldırım Kaya'nın Saadet Partisi'nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği'ni hedef göstermesinin ardından CHP'li Sarıyer Belediyesi de Saadet Partisi'nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği'ne salon vermedi.

AGD ise konuya ilişkin, "Mekke’nin fethi programı için defalarca verdiğimiz salon talebimiz Sarıyer Belediyesi tarafından reddedilmiştir. Vakfımıza çifte standart uygulayan batı taklitçisi bu zihniyeti kabul etmiyor ve şiddetli bir şekilde kınıyoruz." açıklamalarında bulundu.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya geçtiğimiz günlerde de TBMM'de TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, AGD ve MGV'yi hedef almış ve "Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor" ifadelerini kullanmıştı. CHP'li Kaya'ya gelen tepkilerden sonra, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Kaya'yı Meclis kürsüsünde özür dilemeye davet etmişti. Kürsüye gelen Kaya da, "AGD'nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum." demişti.