Türkiye turizm bölgeleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde başlayan orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürürken bir yandan da yalan ve algı operasyonlarıyla mücadele ediyor.

Antalya'nın CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yangın bölgesi Gündoğmuş'a 'helikopter gelmedi' yalanı 35 saniyede çürüdü.

"Helikopter gelmedi insanlar yanıyor"

Böcek paylaştığı videoda "Gündoğmuş'tayız. Yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum. Yanıyor insanlar." ifadeleriyle çağrı yaptı.

35 saniyede çürüdü

Böcek'in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur tarafından paylaşılan 35 sanyelik videoda Böcek'in 'helikopter gelmedi' dediği bölgede helikopterlerin vızır vızır çalıştığı görüldü.

Çavuşoğlu: yakıştıramadım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Muhittin Böcek'in iddialarını yalanladı. Bir gazetecinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Gündoğmuş'a helikopter gönderilmediği yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Çavuşoğlu, "Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisinin de bildiği halde, kendisi de bana 'ata dostum' der, ata dostum olduğu halde yakıştıramadığımı kendisine de söyledim." dedi. Çavuşoğlu, "Buraya helikopter göndermiyorlar diyorlar ama 7 tane helikopter burada çalışma yapıyor. Yangın çıktığında helikopter gönderdik." ifadelerini kullandı.