“Bu çarpık ve kara düzeni hep birlikte, el ele yürek yüreğe vererek bizler değiştireceğiz. Türkiye’nin aydınlık yarınlara, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak ve ancak kadınların gücüyle ulaşacağına inanıyorum.”

(Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 18 Şubat)

“Atatürk “Milletin hayatı tehlikede olmadıkça savaş bir cinayettir” demiştir. Yaşamsal ulusal çıkar bizim veya müttefiklerimizin ülke ve ulus bütünlüğünün korunmasıdır.”

(Her yere asker gönderilmez - Dr. Cihangir Dumanlı, Cumhuriyet, 18 Şubat)

“Din ve mezhep anlayışı, Anadolu İslamı’nın hem Sünni hem Alevi hem de Şii gelenekleri yok sayılarak sadece Emevi İslamı’na göre, siyasal iktidarın kararlarını telkin eden bir anlayışla, DİB aracılığıyla tek bir kişinin emrine verildi. Bunun sonucunda bütün inançların barış içinde birlikte yaşaması tahrip edilerek toplumu birleştirmesi gereken inançlara, toplumu bölen işlevler yüklendi.”

(Ortak değerleri yok eden gider!, Emre Kongar, Cumhuriyet, 18 Şubat)

“Mustafa Kemal, derin sezgisiyle özverili insanlarımızın özünden gelen atılım ruhundan esinlenerek yurdumuzu paylaşma hevesiyle işgale kalkan başta iç düşmanlar, Yunan İngiliz, Fransız, İtalyan kuvvetlerini doğduklarına bin pişman edercesine kovmuş, öyle bir karmaşa ortamını cennete çevirerek özgürce yaşadığımız bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atmıştır.”

(Bilgiyle donanmak, Adnan Binyazar, Cumhuriyet, 18 Şubat)

“Atatürk’ün de, deneme vuruşu şeklinde golf oynadığı, İstanbul Golf Kulubü’nün (İGK) Maslak’taki 100 yıllık golf sahasına son darbeyi de TOKİ vuruyor.”

(Oda Tv, 18 Şubat)

“İzmir Atatürk Lisesi’ni yeterince dindar bulmayan bir grup tarikatçı okuldaki gençleri bu şekilde baskılamaya kalkmış. Araştırdım. Akit marka tuvalet kağıdı vals gösterisi yapan öğrencileri hedef göstermiş defalarca “gece klübü gibi” diye.”

(Jahrein, 18 Şubat)

“Atatürk yaşadığı dönemde dünya siyasi ve askeri tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve halen o büyüklüğü tüm dünya ülkelerinde ses bulan bir liderdir.”

(Yeniçağ, 18 Şubat)

“Ata’nın Denizli’ye gelişi nedeniyle köy, kasaba ve ilçelerden, hatta komşu il ve ilçelerden yüzlerce insan Atatürk’ü karşılamak ve yakından görmek, sesini duyabilmek için gelmişlerdi.”

(Egeyön haber, Devrim Alkaya, 18 Şubat)