“Gericiliğe gösterilen hoşgörü bir gün sizi de yok eder.”

(Av. Erol Ertuğrul, Cumhuriyet, 23 Şubat)

“Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarının fedakarlarına her zaman minnet borcumuzu ifade eden ve Yüce Atatürk’ümüze nasıl layık olabiliriz diye fikir alışverişinde olan birer Türk kadınıyız.”

(Sümerolog’u Muazzez İlmiye Çığ(108), Sözcü, 23 Şubat)

“Bir ülkeyi her açıdan ayağa kaldıracak ve uygar dünyada yer almasını sağlayacak, iyi eğitimli gençleridir. Bunu sağlayacak ise laik eğitime dönülüp donanımlı, sürekli kendini yenileyen eğitim kadroları yetiştirmektir. Hem orta eğitim hem de üniversite hocaları özel yetişmiş olmalılar. Unutmayın, yetişen gençler Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekteki uzmanlık kadrolarını yetiştirecektir.”

(Eğitim siyasete feda edilemez, Mesut Parlak, Sözcü, 22 Şubat)

“Çağdaş laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti yeniden yoluna saygın şekilde devam edecek! Kimse bu yürüyüşe engel olamayacak!”

(Sanat ve Siyaset, Fikri Sağlar, BirGün, 22 Şubat)

“İslamcılar ve muhafazakâr milliyetçiler hiçbir zaman “yerli ve milli” olamamıştır. Çünkü Arapçı ideolojik doku ve aydınlanma karşıtı yapıları bir yana, siyasal İslam ve muhafazakâr milliyetçiliğin deyim uygunsa “emperyalizmin çocuğu” oldukları açıktır.”

(İslamcılar ‘yerli ve milli’ olabilir mi?, Merdan Yanardağ, 20 Şubat)

“Bundan 90 yıl önce, 19 Şubat 1932'de Atatürk'ün aydınlanma kurumu Halkevleri açıldı. Halkevleri ve Halkodaları, “En hakiki mürşit ilimdir, fendir…” diyen Atatürk'ün kurduğu laik Cumhuriyetin halkçı ve çağdaş kültür-uygarlık mekânlarıydı.”

(“Atatürk’ün Aydınlanma Kurumu” HALKEVLERİ, Sinan Meydan, Sözcü, 21 Şubat)

"Farklı dil, din, ırk, mehzep, etnisite, sosyo-ekonomik kökenden insanlardan oluşan milleti düşününce, herkesi harekete geçirmek, herkesin katkısını almak, kimseyi dışarıda bırakmamak ancak demokrasi ve laiklik ile mümkün olabilir."

(TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan)

“Bu memlekette gericilik varsa, gericilikle hayatımız kuşatılmaya çalışılıyorsa, kadınların ne zaman eve gireceği, bu memlekette eğitim müfredatıyla birlikte eşitlik ve laiklik ayaklar altına alınıyorsa bütün bunların karşısında eşitilik, özgürlük ve laiklik için Halkevleri var.”

(Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, 20 Şubat)

“Ortaçağda ve daha önce bütün dinler zorbaydı. Bu nedenle 12 yaşından küçük çocuklara din kurallarını ve menkıbelerini öğretmek ortaçağ zorbalığıdır.”

(Dindarların rencide olması, Özdemir İnce, Cumhuriyet, 20 Şubat)

“Eğer bu görüntü de bir törenden değilse, teğmen kendisi bu görüntüyü çekip paylaşmışsa burada açık bir disiplin ihlali bulunuyor, bir emre itaatsizlik nedeniyle bir soruşturma açılabilir.”

(Emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok

“Bana sorarsanız bu teğmene elbette hiçbir şey yapılmayacak. Üniforması üzerine taktığı sarığı ve giydiği cüppesi ile camiye giden tarikatçı generaline dokundu mu ki bu teğmene dokunsun."

(4 yıl önceki mi yalandı, şimdiki mi?, Can Ataklı, Korkusuz, 22 Şubat)