“Laik eğitimin önemli göstergelerinden biri de ‘karma eğitim’dir. Okullardaki cinsiyet ayrımcı uygulamalar laikliğe meydan okumak demektir.”

(Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, 25 Mart)

“Laiklik olmadan demokrasi olmaz!”

(Mesut Parlak, Sözcü, 25 Mart)

“Çocuklarımızın cinsiyetleri üzerinden yasal yetkilerini de aşarak suç işleyen bu okul müdürü derhal görevden alınmalı, böylesine çağ dışı zihniyete sahip birisinin idarecilik ya da öğretmenlik yapmasına kesinlikle izin verilmemelidir” denildi.”

(Eğitim Sen İzmir Şubeleri, 25 Mart)

Laik Cumhuriyet ve çağdaşlaşma yolunda atılan adımlarla, Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olanların temel meselesi budur. Türkiye’yi ortaçağ karanlığına çekmeye çalışanlar, 100 yıldır bunu başaramadıkları için öfkeden deliye dönmüş haldedir.

(Zülal Kalkandelen, Cumhuriyet, 25 Mart)

“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Atatürk’ün bize gösterdiği yolda; çağdaş eğitim ile çağdaş bireye ve çağdaş toplum hedefine ulaşmak için 33 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin karma, laik, bilimsel ve ücretsiz eğitim hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

(Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 25 Mart)

“Atatürk, gün gelir de biter mi? Yani önemini yitirir mi? Anlamsız bir soru: Akıl ve bilim biterse, Atatürk de biter.”

(Kemal Arı, SonSöz, 25 Mart)

“Çocuklarımızı asla karanlığa teslim etmeyeceğiz. Laik, bilimsel, demokratik, parasız eğitim mücadelemizden asla ödün vermeyeceğiz.”

(Veli-Der, Duvar Gazetesi 24 Mart)

“Türkiye’de laiklik, kamusal, bilimsel eğitim sorunu asla sınıfsal perspektiften bağımsız düşünülemez, aksi yaşanılanların, tarihin reddidir. Kamusal eğitimin hak olmaktan çıkarılması, dini yapılara, sermayeye devri, yarım milyonu aşkın çocuğun, gencin eşitsizlikten, yoksulluktan kaynaklı örgün eğitim dışına çıkarılması, ucuz iş gücü haline getirilmesi, cemaatlere, tarikatlara mecbur bırakılması politik, sınıfsal bir tercihtir.”

(Okullara şeriat mı geldi?, Feray Aytekin Aydoğan, 24 Mart)

“Gerçekten öyle bir nesil yetiştireceğiz ki bu nesil, bu Cumhuriyet'e asla laf ettirmeyecek.”

(BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 23 Mart)