15 yılda gerçekleştirilen Aydınlanma devrimleriyle, Türk toplumu laik bir hukuk düzenine kavuştu, çağdaş ve uygar bir topluma dönüştü.

(Alev Coşkun, Cumhuriyet, 30 Ağustos)

Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, Demokratik Cumhuriyeti kurtarmak ve korumak için, bu kez siyaset meydanında, sandıkta, topyekûn bir ulusal seferberlikle, Demokratik bir 30 Ağustos Zaferi daha gerekli!

(Emre Kongar, Cumhuriyet, 30 Ağustos)

Şimdi, bir takım dış düşmanların maşaları Atatürk'ün bu büyük eserini yıpratıp yıkmak istiyorlar. Ülkede dincilik, mezhepçilik aldı yürüdü. Yalan, dolan, nankörlük ve vicdansızlık arttı, Büyük Atatürk inkâr edildi.

(Rahmi Turan, Sözcü, 30 Ağustos)

Mustafa Kemal'in öngörüsü, büyük bir felaketi önlemişti.

(Saygı Öztürk, Sözcü, 30 Ağustos)

Askeri öğrenci Mustafa Kemal, heyecan dalgasına kapılıp savaşa katılmak için okuldan firar etti.

(Soner Yalçın, Sözcü, 30 Ağustos)

Düğümü Anadolu'nun her köşesinden edindiği fikirlerle, deneyimle ve ölmeye de ve çalışmaya da hazır insan emeği ile ilmek ilmek çözen, kul yerine konanları ülke yönetimine ortak yurttaş hale getiren, ulusun Atam dediği, Atatürk!

(Yücel Arı, Sözcü, 30 Ağustos)

Yeni nesil, bizim yaptığımız hatayı yaparak “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni ezberlemek yerine cümle cümle irdeleyerek “geçmişte yaşananlarla şimdi yaşananları karşılaştırmalı” ve gereken dersleri çıkarmalıdır.

(Can Ataklı, Sözcü, 30 Ağustos)

"Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bu toprakları vatan haline getiren ecdadımızı, şükran ve minnetle yâd ediyoruz"

(Diyanet İşleri Başkanlığı)