“Atatürk Osmanlı Aile Şirketi’ne son vermekle, demokrasiyi inşa etmeye çalışmakla, kadına oy (hatta insan) hakkı vermekle, çocuğun çocuk olduğunu kabul ettirmekle örnek alınabilir.”

(Atatürk’ü gereğinden fazla sevmenin zararları, Ateş İlyas Başsoy, BirGün, 8 Mart)

“Taliban’ın teolojisi ve ideolojisi, despotizme ve şiddete dayalıdır.”

(Barışın Güvencesi Kadındır, Fikri Sağlar, BirGün, 8 Mart)

“Sol, her ne şart altında olursa olsun barışı savunur, savaşa hayır der.”

(Ukrayna’yı Anlama Klavuzu, İbrahim Varlı, BirGün, 8 Mart)

“Nafaka karşıtı erkek gruplarının propagandası marjinal ve tekil bir yaklaşım değil. Dinci çevrelerde erkeğin yeniden aile reisi olduğu aile modelinin getirilmesi, erkek için çok eşliliğin kolaylaştırılması, çocuk evliliklerinin önünün açılması gibi talepler hala aktif.”

(Kadınlar tehlikenin farkında, Elçin Poyrazlar, Cumhuriyet, 8 Mart)

“Osmanlı döneminde nüfus sayımına bile dahil edilmeyen, Anadolu’da çocuk sayısı sorulduğunda sayıya dahil edilmeyen kadınlar, ancak Cumhuriyet Devrimi ile erkeklerle eşit haklara kavuşmuşlardır. Savaşa HAYIR! Her türlü emperyalizme HAYIR! Demokrasiye, Hukuk Devleti’ne, Temel İnsan Hak ve Özgürlüklerine, Kadın Haklarına, Cinsel Eğilim Tercihlerine ve bütün insanlar arasındaki hukuksal ve siyasal eşitliğe EVET!”

(Savaşın gölgesinde Kadınlar Günü, Emre Kongar, Cumhuriyet, 8 Mart)

“Gericilikle kavgamız var. Bu kavga laiklik kavgasıdır, aydınlanma kavgasıdır. Laiklik, aydınlık Türkiye'dir. Laiklik kadının esaretini reddetmektir.”

(Antalya Kadın Meclisleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İlerici Kadınlar Derneği üyesi Şerife Can, 8 Mart)

“ATATÜRK gibi dahi bir filozof ve köklü bir devrim gerekir…”

(Yazıyı sizlere sunayım, nasıl yorumlarsınız artık bilemem, Can Ataklı, Sözcü, 8 Mart)

“Tüm çocuklar için ücretsiz, laik, bilimsel okul öncesi eğitim bir an önce yaşama geçirilmeli; yeterli okul öncesi öğretmeni ataması yapılmalı, 4-6 yaş arası çocuklar için din eğitimi uygulaması kaldırılmalıdır.”

(Öğrenci Veli Derneği - Veli-Der, 7 Mart)