Sabah saatlerinde Mardin'den Siirt'e göreve gidecek olan polis memurunun patlayıcıyı fark etmesiyle katliamın eşiğinden dönülürken, bombayı koyanların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sabah saatlerinde Mardin'den Siirt'teki mitinge görev için gidecek polis memurunun aracının altına gizlice uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirildi.

Aracını muhtemelen miting alanı yakınlarına ya da emniyet müdürlüğünün kendilerine tahsis edeceği bir otoparka bırakacak olan polis memurları dışında, aracın bulunduğu yerde başka polisler de olacaktı. Ancak iki polis memurunun aracın altındaki patlayıcıları erken fark etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen TEM Büro Amirliği ve Bomba Uzmanı Ekiplerince patlayıcı düzenek imha edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Mardin Valiliğinden Açıklama

Konuyla ilgili olarak yapılan ilk açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt iline ziyareti sebebiyle çevre illerden takviye personel talep edilmesi üzerine görevlendirilen ilimiz Nusaybin ilçesi Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polis memurunun ikamet adresinin önünde park ettiği özel şahsi aracına binip hareket etmesi sırasında aracının altında bir cisim fark etmesi üzerine aracını terk etmiş; gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yapılan çalışmalar neticesinde araç altına yerleştirilen cismin araç altı mıknatıslı bomba düzeneği olduğu tespit edilmiş ve düzenek çıkartılarak etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.