Yoğun diplomasi trafiğini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Birleşmiş Milletler kürsüsünden bir kez daha dünyaya seslenecek. Çok sayıda ülkenin lideriyle yüz yüze görüşecek.

Rusya-Ukrayna savaşından tahıl sevkiyatına, terörle mücadeleden Yunanistan ile yaşanan gerilime kadar pek çok kritik başlıkta mesajlar verecek. Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ve önerilerini iletecek.

Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin, "Türkiye'nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağım. Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı Genel Kurul kürsüsünden dile getireceğim." ifadelerine kullanmıştı.

TÜRKEVİ, GÖRÜŞMELERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler de gerçekleştiriyor. Erdoğan, geçen yıl açılan Türkevi'nde konaklıyor. Birleşmiş Milletler Binasının tam karşısındaki Türkevi, Erdoğan'ın liderlerle görüşmelerine ev sahipliği yapıyor.

AMERİKALI İŞ İNSANLARI İLE BULUŞACAK

Erdoğan'ın New York programı bununla sınırlı kalmayacak. Cumhurbaşkanı, 5 gün sürecek ziyaretinde ABD'deki Türk ve Musevi kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek, Türk-Amerikan iş konseyi tarafından düzenlenecek etkinliğe katılacak, Amerikalı iş insanları ile buluşacak.

Türkiye, Genel Kurul'un işlevinin artırılması ve Konsey'in 5 ülkenin tekelinden çıkarılmasını istiyor. Aksi takdirde teşkilatın bu yapısıyla küresel sorunların çözümü olanaksız görülüyor.

Star Haber