Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Faiz inşallah tek haneli rakama inecek. Faiz zulmünden yatırımcılarımızı, vatandaşımızı kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

Açılışını yapacakları yatırımlara ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Ulaştırmada Malatya'yı Sivas'a bağlayan 104 kilometrelik Hekimhan yolunu, güzergahındaki 6 kilometreyi aşan 8 tünel. Dağları deldik. 8 tüneli ve 2,4 kilometreyi bulan 14 köprüsüyle birlikte resmen hizmete alıyoruz. İhale bedeli 711 milyon lira, güncel rakamla 2,6 milyar lira olan bu yol sayesinde güzergahtaki yolculuk süresi ne olacak biliyor musunuz? 35 dakika kısalacak. Malatyalıya bu yakışır. Daha kısa zamanda uzun yolları ne yapalım? 'Kısaltalım' dedik. Aynı şekilde Battalgazi Kavşağı ve yolu ile Hanım Çiftliği Köprüsü'nü de bugün hizmete açıyoruz. Göç İdaremizin 400 kişilik geri gönderme merkezi başta olmak üzere çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binaları ile Kızılayımızın üretim üssünün resmi açılışlarını da bugün buradan yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da tamamlanan TOKİ konutlarına da değinerek Battalgazi, Pötürge, Kale, Doğanyol, Yeşilyurt ve Yazıhan ilçelerinde 3 bin 482 konutu ve ahırlı köy evini hizmete açacaklarını belirtti ve yatırım bedelinin 1 milyar 94 milyon lirayı bulduğunu ifade etti.

Belediyelerin tamamlanan yatırımlarına dair de bilgi veren Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinin 4 milyar 276 milyon lira yatırımla çeşitli ilçelere kazandırdığı asfalt ve çevre düzenlemesi, yol ve altyapı, kayısı deposu ve ekmek fabrikası gibi 30 ayrı eser ve hizmetin açılışını bugün gerçekleştireceklerini kaydetti.