Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nin düzenleneceği Madrid'e hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularına yaklaşımımız herkesin malumudur. Türkiye'nin hayati çıkarlarını tehdit eden PKK, PYD uzantılarının bu ülkelerde rahatça hareket etmesinden duyduğumuz rahatsızlık ve haklı tutumumuzu bir kez daha muhatapları ile paylaşacağım.

İlgili ülkelerin liderlerinin katılacağı bir dörtlü zirve de gerçekleştireceğiz. Bu talepleri dikkate almak zorundalar. Bunun aksi düşünülemez.

Ukrayna'daki savaşın bir an evvel sona erdirilmesi için adım atmak zorundayız. En anlamlı ilerleme Türkiye'de gerçekleşen zirvede olmuştur.

Beklentimiz ittifak dayanışmasının ortaya konulması. İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olacaksa PKK'nın bu ülkelerde hareket etmesine mani olmalı.

Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorunda. Aksi düşünülemez.

İsveç ve Finlandiya konusunda haklı tutumumuzu anlatacağım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nin düzenleneceği Madrid'e hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği konusunda Türkiye'nin beklentilerini karşılaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Biz kuru laf istemiyoruz biz netice istiyoruz. Biz orta sabah top çevirmekten bıktık. Konuşuyorlar aynı günün akşamı İsveç devlet televizyonunda terörist başı çıkmış söyleşi yapıp Türkiye'ye veriyor veriştiriyor. İsveç yönetimi biz bunları terörist olarak kabul etmiyoruz deyip caddelerde yürüyüş yapıyor. İsveç polisi de bunlara izin veriyor. Sadece İsveç de değil. Aynı şey Hollanda Almanya Yunanistan'da da var'' dedi.

Cüneyt Arkın'ın vefatı

Allah amelince rahmet eylesin. Bütün ailesine yakınlarına ve sanat camiasına şahsım ailem ve milletim adına baş sağlığı diliyorum.

NATO'da Türkiye'nin beklentileri neler olacak?

Biz NATO'nun 70 yıllık üyesiyiz. Türkiye rastgele NATO'ya katılmadı. dolayısıyla bu sabah ABD Başkanı Biden ile bir görüşme yaptık. bu akşam ya da yarın bir araya gelme arzusunu ifade etti.

Biz kuru laf istemiyoruz biz netice istiyoruz. Biz orta sabah top çevirmekten bıktık. Konuşuyorlar aynı günün akşamı İsveç devlet televizyonunda terörist başı çıkmış söyleşi yapıp Türkiye'ye veriyor veriştiriyor. İsveç yönetimi biz bunları terörist olarak kabul etmiyoruz deyip caddelerde yürüyüş yapıyor. İsveç polisi de bunlara izin veriyor. Sadece İsveç de değil. Aynı şey Hollanda Almanya Yunanistan'da da var.

Biden'la görüşmede neler konuşulacak?

F-16 meselesi şu anda hala masada. Orada da oyalama taktiği gidiyor.

Miçotakis'le görüşecek mi?

İkili bir görüşmeyi yapmam mümkün değil. Yunanistan'la bu yıl yüksek düzeyli strateji toplantımız vardı. biz bunu iptal ettik. Bitti o iş. Talep edilirse o kapıyı biz kapattık. Bundan sonra kendilerine çekidüzen verecekler. Vermedikleri takdirde yol haritamızı çizeriz.