Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 60 milletvekili ile Ak Parti genel merkezinde istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşulanlardan bazısını BBC Türkçe aktardı.

‘İlk kez bize nasip olacak’

Erdoğan, Türkiye'de şimdiye kadar hep darbeler sonrasında anayasa yapıldığını belirterek, "İlk kez gündemimizde sivil anayasa var ve bunun heyecanını yaşıyoruz. İnşallah sivil anayasa da bize nasip olacak" dedi.

'Halkın gündeminde Peker yok’

Toplantıda bir milletvekili, organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan ve yurtdışında bulunan Sedat Peker'in iddialarının sosyal medyada gündem olduğunu, ancak bunun halkta bir karşılığı olmadığını belirterek, "Zaten gereken bir şey varsa yargı yapacaktır. Halkın gündeminde bunlar yok" değerlendirmesinde bulundu.

'Sıkmadığınız el kalmasın'

Erdoğan'ın da sosyal medyadaki konuların, ülkenin gündeminin önüne geçemeyeceğini belirterek milletvekillerine halkla yüzyüze temas kurmaları, sosyal medya gündeminin peşine takılmamaları uyarısında bulunduğu belirtildi.

TBMM'nin gündemindeki konuları tamamlaması halinde Temmuz'un ilk yarısından önce tatile gireceğini anımsatan Erdoğan'ın, "Bunlar, vatandaşın gündemi olmayan, sokakta karşılığı bulunmayan konular, bunlar bizim gündemimizin önüne geçmesin. Meclis tatile girdikten sonra illerinize gidin, her yere en ücra köşelere ulaşın. Sıkmadığınız el kalmasın" talimatı verdiği öğrenildi.