Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Siz bizi yola çıktığımız günden bu güne yalnız bırakmadınız dik durdurdunuz. Birileri Malatya'yı çok kıskanıyor. Malatya göreni kendine hayran bırakan bir şehir. 

Elimiz boş gelmedik

-19 milyar lirayı bulan 133 ayrı projenin açılışını buradan yapacağız elimiz boş gelmedik. Birileri var ya Bay Kemal bunlar ne yapar herhalde turist olarak geliyorlar. 

-Türkiye'yi 20 yılda kalkınma reformları ile buluştururken hayalimiz vardı bu hayal ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği seviyeye çıkarmaktı. Eskiden terör sorunlarda bir numaraydı şimdi kaldı mı? Milletimizin günlük hayatımızın kalitesini yükselttik. Eskiden akşam saat 21.00'den 22.00'den sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu? 

-Önümüze kurulan her tuzağı her kumpası her oyunu milletimizden aldığımız destekle bozduk. 

-Asıl büyük imtihanımız yeni başlıyor. Dünyamız kaosların pençesinde sarsıldığı dönemden geçiyor. Biz Türkiye Yüzyılı projeksiyonu ile 2053 vizyonumuzu konuşuyoruz. Beş başlığımız var. Yatırım, istihdam, üretim ihracat, cari fazla ile büyüme. Büyüyen Türkiye var. 

-Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı milletimiz kabuk bağlamış başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Milletimizin sahip olduğu tüm haklar gibi başörtüsü özgürlüğünü hazmedemeyenlerin sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımıza başı açık ya da başı örtülü diye ayırmadık. Birileri kafasında bu ayrımcılığı aşabilmiş değil Bay Kemal senin yanındakiler üniversitelerde ikna odaları kurdular. 

-Sizi biz iyi biliriz. Sizin bu noktada ciğerinizi iyi biliriz. Şuanda tüm kurumlarda başı açık- örtülü ayrımı yok. Bunlarla beraber okullarımızda böyle sıkıntı var mı? Barışın özgürlüğün kardeşliğin simgesidir. Bay Kemal senin böyle derdin yok kızlarımızın ve hanım kardeşlerimizin gönüllerini rahatlatmak için gel anayasa güvencesi altına alalım dedim bakalım gelebilecek mi? Hazırlıkları yaptık anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz tüm milletimiz görsün. Hayati diğer konu olan sapkın akımların dayatmalarına karşı ailelerin korunmasını da ekleyerek anaysa teklifinin hazırlığına başladık. bakalım kim nasıl tepkinin içine girecek.  

İlk defa açıklıyorum

İlk defa açıklıyorum. Haydi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin. Türkiye Yüzyılı artık bu tür tartışmaların aşıldığı yeni devrin adı olacaktır. 

Ya aday olup karşımıza çık ya da adayını söyle

Galiba siyaseti ekrandaki görüntüden ibaret sandı. Siyaset iddia işidir yürek işidir cesaret işidir. Darbe gecesi Bay Kemal sen tankların arasından süzülüp Bakırköy'deki evde ekrandaki gelişmeleri izleyen değil misin? Bu zatın meydana çıkıp mücadele vermesini beklemek zorlama olacak ama fotoğraf başka yol bırakmıyor Bu zata tekrar sesleniyorum ya aday olup karşımıza çık ya da adayını söyle de bilelim. Adaysan ilan et diyorsunuz etmiyor, adayını açıkla diyoruz açıklayamıyor. Bunlar oturdukları yerden ahkam kesmeye iftira ile gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Dünya salgınla uğraşırken bunların söylediği neden her yeri kapatmıyorsunuz? Kapatanların halini gördünüz. Umut bağladıkları tek konu Türkiye doğal gazın merkezi oluyor. Hayat pahalılığı yılbaşından itibaren faizi nasıl düşürüyorsak faiz tek haneye inecek. Faiz zulmünden kurtaracağız bakalım o zaman ne diyecekler?