Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilecek muhtemel kara operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

A Haber'e konuşan İbrahim Kalın, "Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde bu operasyonlar yapılabilir. Harekatla ilgili ABD ve Rusya rahatsızlığını iletebilir" dedi.

Mutabakatın defalarca ihlal edildiğini belirten Kalın, "YPG işine geldiğinde ABD, Rusya ve rejimle iş tutuyor" ifadelerini kullandı.

PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonların durmayacağını vurgulayan Kalın, "Zamanını, zemini ve kapsamını Türkiye belirler. 3 harekatı yapmasaydık Suriye'nin toprak bütünlüğü olmazdı" dedi.

Suriye rejiminin İran ve Rusya ile birlikte harekat ettiğini kaydeden İbrahim Kalın, Esed rejiminin PKK/YPG'ye nasıl tavır alacağını zaman göstereceğini söyledi.

Esed ile görüşme olur mu? sorusuna ilişkin İbrahim Kalın, "Bunun olabilmesi için zeminin oluşması gerekiyor. İstihbarat düzeyinde zaten görüşmelerimiz oluyor" dedi.

Mısır ile normalleşme adımlarına ilişkin Kalın, "Bunun 1,5 -2 yıl kadar geriye giden bir süreci var. Bakış açısı ve çıkarlarımız biraz daha örtüşmeye başladı. Mısır, Türkiye'siz bir Doğu Akdeniz olamayacağını gördü. 3-4 ay içinde bazı konularda somut adımları görebiliriz" ifadelerini kullandı.