Bizim açımızdan rejim değişikliği olmadan bu devletin yaşaması imkânsız hale gelmiştir. Bugüne kadar kaba kuvvetle, yalan dolanla ve Batı sopasıyla ite kaka geldiğimiz nokta, böyle devam etmeye kalkılırsa bizi yıkımdan başka bir yola çıkarmaz. Bence devleti yönetenler, yani en başta Erdoğan ve asker-sivil bürokrasi bunun farkında. Pat diye düzen değişimi olmaz, olamaz. İllaki geçiş dönemi ister. Bu da eski rejimin en azından askıya alınmasıyla başlar. Yani meşhur “kaybolan devlet otoritesini yeniden tesis etmek içün” sözü tekrar duyulabilir. “Yok canım rejim değişikliği, darbe, sıkı yönetim, şu bu mümkün değil, Batı izin vermez.” diye düşünmeyelim. Malum Avrupa’nın iç işlerimize müdahale edecek gücü kalmadı. Amerika ise gözünü Çin hayaletine dikmiş, istikbaliyle uğraşmaktadır. Yoksa Ayasofya’nın açılmasından Karabağ zaferine kadar birden bire böyle büyük hadiseler Batı’nın sopası ensemizdeyken biraz zor olurdu.

Burada mesele, ufukta beliren bu ihtimalin ne adına, neyi getirmek ve neyi götürmek için olacağıdır. İbda Mimarı’nın “hep hazır duralım yeni “Hazırol”lara” ikazını hatırlatmanın yeridir. Kimi zaman dile getirilse de kimsenin neye hazır olacağına dair bir kelam etmediği bu ikazı hava raporu okur gibi algılayanlara değil sözümüz. Öte yandan çok yıkıcı deprem, vb. felaket ihtimalini de içine alan bu ikaz, ülke içinde kargaşa, düşman saldırısı ve rejim değişikliği gibi büyük hadiseleri de kapsar. Tabii ki İbda Mimarı’nın müphem bıraktığı bu sözü kolayca tefsir edip çıkamayız. Herkes birçok vecih bulabilir ve bilmediğimiz anlamlar süzebilir. Ben sadece siyasi açıdan kendi hissettiğimi yorum olarak yazdım.

Peki devlet gerçekten bu işin içinden çıkamayacak hale geldiyse? Ben öyle görmüyorum ama hani ihtimaller âlemi içinde yeri var. O halde -Allah korusun- iç kargaşa ve parçalanma riski çok yüksek demektir. Bu durumda her şeyin en zoruna hazır olmak gerekir.

İnşallah hazır durmamız gereken “hazırol”, Anadolu’nun ve İslam âleminin hürriyetine kavuşması, yani İslam inkılabıdır.

İbrahim Tatlı

Makalenin tamamı için TIKLA