Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Helin Aslan moderatörlüğünde, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sorularını cevaplandırıyor.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Ermenistan ile Karabağ zaferinden sonra ilişkilerin normalleşmesi için Azerbaycan'ın da girişimleri oldu bizde artık savaş bitti.

(Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk toplantısı) Henüz daha tarihi belli değil ama ocak ayı içinde olması bekleniyor.

Özel temsilciler kendi aralarında konuşacaklar, toplantı tarihini belirleyecekler. Henüz tarih belli değil. Ocak ayı içerisinde olması planlanıyor.

Sonuçta Güney Kafkasya'da istikrar için komşu ülkelerin de desteği önemli.

Gördüğümüz kadarıyla şu anki Ermenistan yönetimin yaşadığı en büyük zorluk, savaşın da kaybedilmesinin etkisiyle daha da radikalleşen bir grubun var olması. Özellikle Karabağ Ermenilerinin tutumu ortada.

Türkiye-Rusya ilişkileri

Biz nasıl onları bir tehdit olarak görmüyorsak, Rusya'nın da Türkiye'nin üye olduğu teşkilatları da kendisine bir tehdit olarak görmemesi gerekiyor.

Afganistan'da Taliban yönetimi

Kadınlar konusunda, kızların eğitimi konusunda Taliban'ın eskisine göre daha olumlu mesajlar verdiğini ve daha olumlu adımlar attığını görüyoruz.

"Türkiye artık küresel aktör"

Bizim bir taraftan ilişkileri geliştirirken diğer taraftan artık küresel bir aktör olarak göründüğümüze göre dünyada var olan sorunların çözümüne katkı sağlamamız lazım.

Körfez ülkeleriyle de Körfez İş Birliği Konseyi ile de bizim ilişkilerimiz hep iyi gitmiştir.

Karayolu taşımacılığı konusunda Birleşik Arap Emirlikleri'nden bize bir anlaşma imzalama teklifi geldi. Biz de buna olumlu yaklaştık.

Bir ülkenin özellikle Libya konumundaki bir ülkenin birliğinin sağlanabilmesi için en önemli yöntemlerden bir tanesi seçimlerin yapılması.