Kredi kartı dolandırıcılarıyla ortaklaşa çalışan ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ünlü Twitch yayıncılarının milyonlarca TL vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

İnternet tarihinde yapılan en büyük dolandırıcılık olaylarından birine ev sahipliği yapan meşhur yayın platformu Twitch’le ilgili yaşanan gelişmeler gündemde kalmaya devam ediyor. Ünlü yayıncıların ve e-sporcuların dolandırıcılık-kara para aklama olaylarına karıştığı iddiaları gün yüzüne çıktığında Twitter üzerinden #TemizTwitch etiketiyle konuya tepki gösterilmişti.

Bunun ardından Twitch yayıncısı Jahrein, dolandırıcılara sert bir dille tepki göstermiş ve suçlarını itiraf etmelerine rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmamasından dolayı platformdan ayrılma kararı almıştı. Üç gün önceyse 11 ilde dolandırıcıları yakalamak adına çalışmalar başlatıldı, 40 dolandırıcı göz altına alındı. Webtekno'da yer alan habere göre; adliyeye sevk edilen dolandırıcıların 13 milyon 830 bin TL vurgun yaptığı ifade ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yönetimiyle İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, kopyalayarak çoğalttıkları kredi kartlarıyla milyon liralar elde eden dolandırıcıların peşine düştü. Kredi kartı dolandırıcılarının ünlü Twitch yayıncılarıyla işbirliği içinde olduğu ve elde ettikleri paranın yüzde 30’unu da kendilerine aktardığı öğrenildi.