“9 Eylül Edremit’in Kurtuluş Günü” çerçevesinde düzenlenen etkinlikte İslâm’a ve Müslümanlara hakaret içeren mizansenin ardından CHP’li Edremit Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, etkinliği gerçekleştiren ekibin Edremit Belediyesiyle bir alakası olmadığı iddia edilirken, belediyenin sergilenen mizanseni desteklediği ise açık edildi.

Edremit Belediyesi’nin açıklamasında “Bizler; bu toprakları vatan kılan Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Halime Çavuşların, Gördesli Makbulelerin ve cepheye gözü kırpmadan yürüyen on binlerce kahraman Türk kadınının torunları olmaktan onur ve gurur duyuyoruz!” denilirken mevzu bahis kahraman kadınların inançlarına hakaret etmek ısrardan da geri durulmadı.

“Merd-i Kıptî şecaat arz ederken sirkatin söyler” hesabı, yapılan açıklamada “Belediyemizin, Türk kadınını esaret altında gösterecek bir mizansenin içerisinde yer alacağını düşünmek dahi çok büyük bir saygısızlıktır. Kaldı ki söz konusu oyunda, Türk kadınına biçilmek istenen esaret zincirinin kırıldığı ifade edilmektedir. Aksi bir mesaj verilmiş olsaydı, tepkimizi o esnada gösterir, gerekirse gösterinin devam etmesini sağlardık.” ifadeleriyle Batıcı Kemalistlerin tesettürü esaret çıplaklığı hürriyet olarak gördüğü, sözde “kurtuluş günü” etkinliklerinde ise emperyalistlerden değil de İslâm ve Osmanlı’dan kurtuluşu kutladıkları bir kez daha gözler önüne serildi.

Esasında bu mizansenler yeni değil. Kemalist rejimin inşasından bu yana Türkiye’de İslâm ve Müslümanları aşağılama teşebbüsleri her resmi faaliyette ortaya çıkıyor. Okullarda düzenlenen “resmî bayram” merasimlerinde çocukların zihnine bu gibi mizansenlerle İslâm düşmanlığı zerk edilmektedir. Kemalizm İslâm’ı ve Müslümanları Anadolu’dan süpürme operasyonudur ve Kemalist rejim yerinde durduğu müddetçe de “Müslümanlar” bu gibi manzaraları seyretmeye devam edecektir.

Baran Haber