Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan ile görüşmesinin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama sinyali verdi, "İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek" dedi. BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, görüşmeyi "tarihi" olarak nitelendirdi.

Reuters görüşmeyi, "Görüşme, Ankara'nın bir dizi Arap gücüyle Libya'daki çatışma, Körfez içi anlaşmazlıklar ve Doğu Akdeniz sularında rekabet konularındaki tansiyonu düşürmeye yönelik son hamlesi oldu" şeklinde yorumladı.

Çankaya Köşkü'nde Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, görüşmede hangi alanlarda ne gibi yatırımların yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

Erdoğan, "Yol haritası üzerinde adımları kimler nasıl atacak belirledik. Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek" dedi.

Erdoğan, görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanını da davet ettiğini belirtti.