Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göçmen meselesini de ele alan Erdoğan şunları söyledi:

"Biz göçmenlerle ilgili en önemli adımı Suriye'de attık. Suriye'den bize 4 milyona yakın göçmen geldi. Biz bunlara kapıları açtığımız gibi meslek sahibi, sanat sahibi birçok Suriyeli vatandaş da oldu. Afganistan durumu biraz daha farklı. Sınırlarımızda duvarları yükseltiyoruz. Bu son gelişmelerde gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı bir durum. Taliban'la bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. Kontrol altına alınmadığı takdirde Afganistan'daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz. Afganistan'da bizim soydaşlarımız durumunda olanlar var. Bazı adımları atıp yanımıza kimleri alabiliriz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Üst düzey arkadaşlarımızı yurt dışına gönderdim. Aynı şekilde Katar'la görüşmem oldu. Taliban'ın attığı adımları nerede durdurabiliriz, nerede sulhe yönelik adım atabiliriz diye.

Gerek İran kapısından gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralarda yükselen duvarlar bu düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için.

Herkes bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Sosyal medyanın abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değildir. Yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan'a sınır dışı ediliyor.

Tüm tedbirleri düzensiz göçü engellemek için alıyoruz. Birileri içeride bu işleri yalanla beraber köpürtüyor."