Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan'da 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

BU İŞ HOBİ DEĞİL: Bu şehre, bu ülkeye, bu millete eser verene hizmet edene ne mutlu. Bay Kemal, musluk atma töreni yapıyor. Bizler de bu tür eserlerle sizlerle beraber oluyoruz. Tabi bu öyle herkese nasip olacak bir paye bir şeref değildir. Bunun için emek vermek, vakit vermek, kendini şehrine ve insanlarına adamak gerekir. Bizim nazarımızda belediye başkanlığı işte bu anlayışla yapılabilecek bir vazifedir.

Bu işi ajandasındaki diğer konulardan arta kalan vakitlerde icra edilecek bir hobi olarak görenlerin takdirini biz sizlere bırakıyoruz. İstanbul kendine hizmet edenleri baş tacı yapmayı bildiği gibi ihmat ve ihanet edenleri tarihe gömmeyi de çok iyi bilir.

HAZIMSIZLIK: Her kim Ayasofya'sından Eyüp Sultan'ına, köprülerinden barajlarına, kütüphanesi ve diğer birimleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden eğitimden sağlık yatırımlarına kadar ülkemizin değerlerine saldırıyorsa gerisinde hazım sorunu vardır.

GEZİ'DE GÖRDÜK: Bu hazımsızlığı Gezi'de, FETÖ'sünden PKK'sına tüm örgütlere verilen destekle terörle mücadelemizin her aşamasında, 15 Temmuz gibi girişimler akamete uğratıldığında yaşanan hayal kırıklıklarında gördük.

6'LI MASA: Bu hazımsızlığı biz her yolu denedikleri halde ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremedikleri bir dönemde kendi canlarının derdine düşenlerin şaşkınlıklarında gördük. İşte bu hazımsızlar sürekli yeni oyunlar yeni tuzaklar peşinde koşuyor. Şimdi bir altılı masa kurmuşlar. Masanın altındakiyle beraber yedi.

Başkan Erdoğan'a çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

BUGÜNKÜ SIKINTILARI YİNE BİZ GİDERİRİZ

Başkan Erdoğan, ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

ENFLASYON: Bir yandan dünyadaki gelişmeleri ülkemiz lehine çevirmek için çalışırken diğer yandan vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek tedbirleri aldık, alıyoruz. Fiyatlar yavaş yavaş durulmaya yerli yerine oturmaya başladı.

FIRSATÇILAR: Ülke ekonomisine zarar verme pahasına günlük kazanç peşinde koşanları yakından takip ediyoruz. Bu gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl her badireden çıkarmışsak bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz.

EYÜPSULTAN'DA 41 AYDA 41 PROJE

Erdoğan, 41 ayda tamamlanan 41 projeyi şöyle anlattı:

Eyüp Sultan Camii'mizin etrafı ismini taşıyan yere yakışır şekilde düzenlendi.

Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerimize 2 abidevi cami kazandırıldı.

Erok Spor'umuz için gençlerimize her türlü hizmeti verecek bir tesis inşa edildi.

Yeşilpınar'da bir futbol kompleksi ve Eyüpspor Kemerburgaz kamp alanı ile birlikte çok sayıda spor tesisi tamamlandı.

Kurulan sıfır atık tesisi ile hem çevrenin korunması hem atıkların değerlendirilmesi sağlandı.

Aşevi kuruldu.

43 park düzenlemesi yapıldı.