Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Karadeniz'deki sel hakkında, "Vatandaşlarıma bir şeyi hatırlatmak istiyorum, zorda kalmadıkça karayollarını tercih etmeyin, çünkü her an heyelan olabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Turk ve Kanal D ortak yayınına katılıyor.

Erdoğan, "Coğrafyamızda yangın söndürmede en önemli hava aracı olan helikopterler 2002 yılında 18 adetken 2021 yılında 39'a çıkardık ama bu süreçte bu rakam 60'a yaklaştı." ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağımızı satın alacağız. İtfaiye noktasındaki ekibimizi, filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız."

Erdoğan, orman yangınından etkilenen yerlerle ilgili, "TOKİ 1 ay içerisinde inşaatlara başlayacak. Hedef, 1 yıl içerisinde bu inşaatları bitirmek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak. Bu alanlar en verimli şekilde ağaçlandırılacak, yeniden orman olacak." diye konuştu.

"Türk Hava Kurumu, devletin bir kurumu değildir"

Erdoğan, "Türk Hava Kurumu, devletin bir kurumu değildir. Nasıl çeşitli vakıflar, dernekler varsa Türk Hava Kurumu da bunlardan bir tanesi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Hava Kurumu yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi çalışır durumdaki uçakların da bakımını yaptırmayarak hepsini adeta çürümeye terk etmişler."

Erdoğan, CHP'ye seslenerek, "Türk Hava Kurumu'nu çalışamaz hale getiren sizsiniz. Uçakların bakımını yaptırmayan, kurumun eski yöneticileridir." diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye 2015 yılında orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında dünyada 46'ncı sıradayken 2020 yılında 27'nci sıraya yükseldi." dedi.