Türk Konseyi 8. Zirvesi, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleşiyor. Konseyde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

"PKK-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi şer odakları başta olmak üzere, terörün her türlüsüyle mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Bu konuda iş birliğimizi artırmalıyız"

"(Türk Konseyi) Yeşil büyümeye yönelik ortak projelere birlikte imza atmalıyız."

"(Doğal afetler konusunda) Türkiye olarak ortak hareket etmek üzere 'Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizması' kurulmasını teklif ediyoruz"

"Türk Dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin maruz bırakıldığı tecrit ve ambargonun hafifletilmesinde kıymetli desteklerinize güveniyorum"

"Dört yıldır ülkemizde başarıyla düzenlenen TEKNOFEST'i gelecek sene Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz"

"Aile resmimizin daha da zenginleşmesi için önümüzdeki dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni aramızda görmeyi canıgönülden arzu ediyoruz"

"(İklim değişikliği) Dönem başkanlığımız süresince bu küresel meselede çok taraflı iş birliğinin geliştirilmesi için yoğun çaba harcayacağız"

"Ticaret hacmimiz yaklaşık yüzde 21 milyar dolar düzeyinde seyrediyor. Bu dünyanın geri kalanıyla olan ticaret hacmimizin sadece yüzde 3'üne tekabül ediyor"