Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin ardından açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nihai çözümün Rusya ve Ukrayna ile uluslararası kamuoyunun kabul edeceği muteber bir formüle dayanması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkes kapısına gelen mültecileri desteklemeli, sıkıntılarının hafifletilmesi için elini taşın altına koymalıdır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO’nun, mevcut savaş ortamında Ukrayna’ya siyasi ve pratik desteğini sürdürürken gerçekçi ve stratejik bir yaklaşımla hareket etmesi şarttır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, ittifak dayanışmasını esas alarak NATO’nun caydırıcılık ve savunma tedbirlerine katkıyı sürdürecek. Müttefiklerimizden aynı dayanışmayı bekliyoruz." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk savunma sanayi ürünlerinin başarıları ortadayken bu alanda karşılaştığımız engellemelerin hiçbir makul gerekçesi olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefikler arasında gizli-açık ambargoların bırakın uygulanmasını, gündeme dahi gelmemesi gerekir. Bu konudaki beklentilerimizi liderlerle paylaştım." açıklamasında bulundu.

Türk savunma sanayii ürünlerinin başarıları ortadayken bu alanda karşılaştığımız engellerin hiçbir makul açıklaması olamaz. Bizzat bazı müttefiklerimiz tarafından konan kısıtlamaların kaldırılması ortak menfaatimizedir. Bu konudaki beklentilerimizi liderlerle açıkça paylaştım.