Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'deki temasları kapsamında Akkuyu Nükleer Enerji Santrali inşaat alanını helikopterden inceledi.

Ardından inşaat sahasına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje öncesinde nükleer enerji konusunda eğitim almak için Rusya'ya gönderilen ve inşaatta aktif görev alan 186 Türk mühendisten 113'ü ile bir araya geldi.

İncelemeler sonrası Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka seslenen Erdoğan, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali 1. ünitesinin 2023'ün mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu Nükleer Enerji Santralimizin inşaatında buraya gelmeden incelemelerde bulunduk. Mühendis ve işçilerimizin gayretleriyle santral inşaatımızın hızlı yükseldiğine şahit olduk. 10 bini Türk 3 bini Rus olmak üzere 13 bin mühendisin çalıştığı böyle bir eserin birinci ünitesi 2023'ün mayısında bitecek. Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer enerji santralinin ilk ünitesini 2023 mayısına yetiştireceğiz. Bu projemizi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz."