MHP'den ayrılarak Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti’ye geçen, oradan ayrılıp Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, Türk milliyetçiliği altında Arap düşmanlığı ve İsrail seviciliğine soyundu.

Türkiye’de özellikle mülteci düşmanlığı yapan ve devamlı kışkırtıcı ve sahte haberlerle kamuoyunu yanıltan ve toplumu birbirine kırdıran faşist Özdağ, partisi için yaptığı konuşmada “Türkiye Arap’tan fazla Arapcı, Filistin’den fazla sözde Filistinci, Hamas’tan fazla Hamascı olmayacak. Zafer Partisi Arapların iç işlerine, mezhep merkezli müdahalelerde bulunmayacak.” dedi.

Suriye ile de görüşmelere başlanacağını söyleyen Özdağ, “Lefkoşa ve Bakü’den sonra ilk ziyareti Şam’a gerçekleştireceğiz. Şam Büyük Elçiliği’mizi açacağız ve Suriyelilerin geri dönüşü için görüşmelere başlayacağız. Mısır ile ilişkilerimizi normalleştireceğiz. Mısır’ın içişlerine müdahaleyi yanlış buluyoruz. Mısır’da iktidarda kim olursa olsun Mısır Türkiye’nin dostluğu iki ülkenin çıkarları gerçekleşmesi için gereklidir. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile de ilişkilerimizi yeniden düzenleyeceğiz. İsrail ile ilişkilerimizi Filistin ipoteği Arap ipoteği altına almayacağız. Öte yandan İsrail’in PKK/PYD ile ilişkileri yeni dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ana kriteri olacak. Filistin’e göstereceğimiz ilgi Zafer Partisi’nin iktidarında kayıtsız ve şartsız olmayacak. Bugüne kadar kayıtsız ve şartsız ilgi gösterdik, destek gösterdik ama Filistin’i hiçbir uluslararası Türkiye’yi ilgilendiren mücadelede yanımızda görmedik. Filistin bundan sonra Türk milletinin desteğini istiyorsa Kuzey Kıbrıs’ta bizi desteklemeli. Bunu görmeliyiz. Filistin bizim desteğimizi istiyorsa Karabağ’da Ermenileri değil Türkleri desteklemeli. Milli meselelerimizde bizim yanımızda olmalı. Biz çünkü Filistin için çok kan döktük. O zaman yanımızda değillerdi. Şimdi bu hatalarını ortadan kaldırmalı ve Türk milletine borçlarını ödemelerini istiyoruz.” diye konuştu.