MİT operasyonuyla Ukrayna’da yakalanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yakalandığını söylemesinin ardından Türkiye’ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı eski özel kuvvetler elemanı Gökhan Bozkır savcılık ifadesinde görevi üst düzey bir rütbeliden aldığını söyledi. Üst düzey rütbeli bir ismin kendisini 2002 Kasım ayı ortalarında çağırdığını ve Hablemitoğlu’nun evinin etrafında keşif yapmasını istediğini söyledi.

Aldığı emir üzerine tebdil-i kıyafet keşif yaptığını söyleyen Bozkır, cinayeti kendisinin işlemediğini, Hablemitoğlu’nun öldürüleceğini bilmediğini; fakat zanlıyı olay yerinde gördüğünü ve arabasıyla alıp evine bıraktığını iddia etti. İtirafçı olan Bozkır, cinayete dair ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Bozkır, hurdacı kıyafetiyle yaptığı keşif neticesinde bir rapor hazırladığını ve bu raporu da kendisine emir veren rütbeliye sunduğunu söyledi. Raporu aldığı emir üzerine tetikçiye teslim ettiğini söyleyen Bozkır, cinayeti kendisinin işlemediğini fakat tetikçiyi getirip götürdüğünü söyledi.