Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen PKK'lılar ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlığı kaldırılan ve yurt dışına kaçmak isterken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

İddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Güzel'in üzerine kayıtlı telefonun öldürülen PKK mensuplarından ele geçirilen not defterinde yer aldığı belirtildi.

Adıyaman'da 29 Nisan 2017'de etkisiz hale getirilen "Melati Zülfikar" kod isimli Volkan Bora ile Semra Güzel'in Irak'ta bulunan PKK’ya ait kamplarda kamuflaj ile çekilmiş fotoğrafları bulunduğu, yine PKK’lıların bulunduğu çadırda PKK/KCK üyesi olan Volkan Bora ile sarılmış halde fotoğraflarının tespit edildiği belirtildi.