Barkey sosyal medya hesabından konu hakkında açıklama yaptı.

Henri Barkey, "Türk medyasındaki tartışma nedeniyle bir konudaki olası yanlışları düzeltmek için açıklama yapmak zorundayım. 18 Temmuz 2016'da dostum gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile Karaköy Lokantası'nda akşam yemeği yedim. Aynı akşam sivil toplum aktivisti Osman Kavala ile karşılaşma şansım oldu" ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Barkey, "Aydıntaşbaş ile yemeğe başlamadan önce Sayın Kavala ile birkaç dakika sohbet etme şansım oldu. 2018 yılından itibaren hükümet basını Kavala ile olan bu tesadüfi karşılaşmayı Ekim 2020'de sonuçlanan, savcıların her ikimizi de darbe planlamakla suçlayarak yayınladığı fantastik ve saçma iddianameyle büyük bir komploya dönüştürdü" dedi.

Barkey, Kavala ile karşılaştığını söylememişti

Henri Barkey geçtiğimiz hafta basın mensuplarına verdiği demeçte ise o gün adını anmak istemediği bir gazeteci ile oturduğunu ve bu kişinin Osman Kavala olmadığını söylemişti. Fakat 'tesadüfen karşılaştım' dediği Osman Kavala'dan hiç bahsetmemişti.

Baran Dergisi’nden Barkey’e suç duyurusu

Baran Dergisi 15 Temmuz 2016 darbe girişimi başta olmak üzere birçok işin içinde olan Barkey’e suç duyurusunda bulunmuştu. Baran Dergisi’nin 15 Temmuz hakkında yaptığı suç duyurusunda Henri Barkey de baş şüpheliler arasındaydı. 15 Temmuz'da bizzat darbe girişimine dahil olan Barkey'e 2017 yılında kamoyunun da desteğiyle yakalama kararı çıkarılmıştı.