CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun milyarlarca lira tutarında kredi çekmesine rağmen tek bir projeyi dahi nihayetlendirmediği ortaya çıktı.

Yeni Akit’in haberine göre ulaşım bazlı projelerle kredi çeken ve İstanbulluyu borç batağının içine çeken İmamoğlu’nun şu ana kadar sıfırdan başlayıp bitirebildiği tek bir projesinin olmadığı belirlendi. 126 adet metro aracı alımı için 133 milyon avro, 68 adet vagon alımı için 83 milyon avro, 120 adet metro aracı alımı için 100 milyon avro, 24 adet ilave vagon alımı için 22 milyon avro kredi çekildiği bildirildi. Yine İmamoğlu’nun onayıyla Ataköy-İkitelli Metro projesi için 338 milyon avro, Ümraniye Göztepe Metro projesi için 175 milyon avro, Kaynarca-Tuzla Metro projesi için ise 86 milyon avro kredi çekilmesine rağmen tek bir hattın bile bitirilemediği öğrenildi. Haliç’in kıyısına yapılan arıtma tesisini ucuz şovlarla iptal eden İmamoğlu’nun Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Yapım Projesi için de 318 milyon dolar kredi çektiği kaydedildi.

Kredi çekiliyor projeler bitmiyor

Göreve geldiği günden bu yana icraatlarından çok skandallarıyla gündemden düşmeyen İmamoğlu kadim şehri adım adım iflasa sürüklüyor. Şu ana kadar tek bir projeyi dahi bitiremeyen İmamoğlu, milyarlarca avro tutarındaki kredileri 16 milyon vatandaşımızın omuzlarına yüklüyor. Her geçen gün İstanbul ulaşımı keşmekeş bir hal alırken, ulaşım bazlı projeleri bahane ederek kredi çeken İmamoğlu, tek bir projeyi bile bitirememesiyle dikkat çekiyor. İBB 2020 Faaliyet raporundaki veriler İmamoğlu’nun astronomik rakamlardaki kredileri çekmesine rağmen ortaya hiçbir sonuç koyamadığını da gözler önüne seriyor. İmamoğlu’nun onayıyla; 126 adet metro aracı alımı için 133 milyon 899 bin 749 avro, 68 adet vagon alımı için 83 milyon 158 bin 165 avro kredi çekilmiş.

Yüz milyonlarca avro borç

Ulaşımı dizayn etmeye bahanesiyle, 120 adet metro aracı alımı için 100 milyon 88 bin avro kredi çeken İmamoğlu, 24 adet ilave vagon alımı için 22 milyon 40 bin avro kredi daha çekmiş. AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının tünellerini betonla kapatan İmamoğlu, yeni metro hatırları için de krediye başvurmuş. Ataköy-İkitelli Metro projesi için 338 milyon 272 bin avro, Ümraniye Göztepe Metro projesi için 175 milyon avro, Kaynarca-Tuzla Metro projesi için ise 86 milyon avro kredinin çekilmesi için onay vermiş. Şu ana kadar yüz milyonlarca avro tutarında kredi çeken İmamoğlu’nun tek bir hattı bitirip hizmete alamaması da manidar bulunuyor.

Geleceğimiz ipotek altında

Yerel seçimler öncesinde “İstanbul’un kaynakları kendine yeter” diyen İmamoğlu, kredi çekiminde bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Göreve geldiği ilk günlerde popülist bir tavırla ‘Temel atmama’ töreni düzenleyen ve Haliç’in kıyısına yapılacak olan ileri biyolojik arıtma tesisini iptal eden İmamoğlu, benzer bir proje için de kredi çekiyor. Katı atık yakma ve enerji üretim tesis yapım projesi için 318 milyon 126 bin 167 dolar kredi çeken İmamoğlu,  İstanbullunun geleceğini ipotek ediyor.