Almanya’da dün başlayan Münih Güvenlik Konferansının konukları arasında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konferans marjında Sosyal Demokrat Parti (SPD) eşbaşkanı Lars Klingbeil ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Alman Meclisinde (Bundestag) SPD’nin dışilişkiler sözcülüğü görevini yürüten Nils Schmid de katıldı.

Schmid görüşmeye Twitter hesabından “Türkiye’deki güncel gelişmeler ve ikili ilişkilerimizde kardeş şehir münasebetleri hakkında Ekrem İmamoğlu ve Lars Klingbeil arasında önemli bir görüşme gerçekleştir. Kardeş partimiz CHP ile işbirliğimizi daha da genişletmek istediğimiz aşikar.” şeklinde duyurdu.

1963’den beri geleneksel olarak Şubat’ın ikinci haftasonunda düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı, 30 ülkenin hükümet ve devlet başkanlarıyla birlikte 100’e yakın dışişleri ve savunma bakanını, diplomatları, uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanlarını biraraya getiriyor.

İmamoğlu konferans kapsamında ilk kez düzenlenen, dünya metropollerinin demokrasilerdeki öneminin tartışılacağı oturuma katılarak bir konuşma yapacak

Uluslararası politikada en önemli buluşma forumlarından biri olarak tanımlanan konferansta gayrıresmi bir ortamda gündemdeki dış politika ve güvenlik konuları masaya yatırılıyor. Zirvenin açılış konuşmalarını BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptı.

Türkiye konferansta Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından temsil ediliyor. Daha önce konferansa katılacağı açıklanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Korona testinin pozitif çıkması üzerine katılımını iptal etti.