Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu verdiği bir röportajda altılı masa hakkın konuştu. "Seçime koalisyon olarak mı gireceksiniz?" sorusunu yanıtlayan Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatimce devam eder. Ama altılı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan avantaj kalktı" dedi.

HDP'nin de dışarıdan destek verdiği muhalefet partileri, bir araya gelerek 'altılı masa'yı oluşturmuştu. Altılı masanın üyelerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

"ALTILI MASANIN PEK BİR ÖNEMİ KALMADI"

Aday konusunda henüz ortak bir kanıya varamayan ve bu nedenle eleştirilerin hedefi haline gelen altılı masanın 'pek bir öneminin kalmadığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı" diye konuştu.

"MASA DEVAM EDER AMA..."

"Dernek üyelerinden birinin 'Koalisyon olarak mı gireceksiniz' sorusuna cevap veren Temel Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani altılı masa benim kanaatim devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler." diye konuştu.

TOPTANTILAR PEŞPEŞE AMA ADAY YOK

Altılı masanın üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 5 kez yapılan toplantıya rağmen henüz adayı açıklayamadı.

.