İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davadan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı çıktı. Mahkeme, siyasi yasak kararı da veririken İmamoğlu tepki olarak, “Benim için yok hükmündedir” yorumunda bulundu.

İmamoğlu'na birçok siyasi partiden destek gelirken davanın olduğu gün Almanya'ya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilerin odağı olmuştu. Halk TV'de canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu'na İsmail Küçükkaya, milyonların cevabını merakla beklediği o soruyu sordu.

"BÖYLE BİR KARAR BEKLEMİYORUM"

Yapılan eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu soruya, "Kararı açıklanırsa beraat ya da ertelenir diye bekliyordum. Bakılırsa normalde bu beraattır dediler" şeklinde cevap verdi.

İngiltere'ye Amerika'ya ve Almanya'ya gidişinin sebebi olarak Türkiye'nin hızla büyükmesi ve kalkınması için olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bu kısır tartışmalardan çıkması gerekiyor. Bu gezileri yaparken, onların ve bizim müsait olduğu zaman dilimi içerisinde randevular alınıyor. Biz İngiltere'den sonra vizyon toplantısını yaptık ve sonrasında Almanya'ya ziyareti planladık" ifadelerini kullandı.

"ACELEMİZ YOK"

Öte yandan, "Dünkü gelişme adaylık sürecini etkilemez" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, duruma ilişkin "Biz attığımız her adımın belli bir kararlılık ve bilgi birikimi ile ilerlediğini biliyoruz. Acele etmiyoruz. 6 liderin altında gerçekten güçlü kadrolar var. O kadrolarda akademisyenler var, emekli bürokratlar, eski yeni siyasiler var. Uzlaşılmayan konular varsa liderlere intikal edecek" ifadelerini kullandı.