CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Müze Gazhane’de düzenlediği İklim Değişikliği Eylem Planı Lansmanına katıldı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP’li yöneticiler eşlik etti.

Burada yaptığı konuşmada Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri, ihaleyi kimsenin almayacağını öne sürdü. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Kanal İstanbul'dan da bahsetmek istiyorum. Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eğer alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir. İster içeriden ister dışarıdan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz hala İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleye kimse girmeyecektir. Gençlere borcumuz var onun gereğini yapacağız”