6'lı masada cumhurbaşkanı adayı belirsizliği ve ortak söylem dışı tutumlar devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık çıkışı gündemde.

Son iki grup toplantısında 3 Aralık vurgusu yapan ve sosyal medyada da sık sık bu tarihi hatırlatan Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta ekonomi politikalarını ve kadrosunu açıklaması bekleniyor.

Kadroda yer alan isimler

Açıklama öncesi, kadroda yer alacak isimler belli oldu.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin.

Merkel'in eski danışmanını başdanışman yaptı

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması beklenen ekonomi kadrosunda en dikkat çekici isim ise Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlarından Jeremy Rifkin.

Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak kabul edilen ABD'li yazar Rifkin Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'in 3. Endüstri Devrimi politikası sırasındaki danışmanıydı.

Pensilvanya'dan mezun

Amerikalı Rifkin'in eğitim kariyerinde öne çıkan en büyük ayrıntı ise ABD'nin Pensilvanya Üniversitesi'nden mezun olması var.

Bugüne kadar ekonomiyle ilgili 20 kitabı bulunan Rifkin yine Pensilvanya Üniversitesi'nin Genel Mezunlar Derneği'nden 1967 Liyakat Ödülü'ne layık görüldü.

Danışmanlık verdiği ülkeler ekonomik krizlere sürüklendi

Rifkin'in Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlığının yanı sıra iş kariyerinde başka ülkeler de bulunuyor.

Almanya'dan sonra İspanya'ya da ekonomik danışmanlık yapan Rifkin, sırasıyla Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa’ya  ekonomi danışmanlığında bulundu.

Ancak Rifkin'in danışmanlığı sırasında Portekiz ve İspanya, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu.