Faturalarla alakalı yeni bir düzenlemenin yapılabileceği konuşulurken Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda, "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim." dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı videosunda seçmenlerini faturalarını ödememeye davet etti.

Elektriğe gelen zamlar ve faturaların şişkinliğiyle birlikte Kılıçdaroğlu’nun 'Zamlar geri alınsın' çağrısı sonrası AK Parti'den de açıklama geldi. Hamza Dağ, konuyla ilgili çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Biz muhalefeti önemsiyoruz. Ülke için Türkiye için demokrasilerde gerekli olduğunu, faydası olduğunu biliyoruz. Biz de bazı yerlerde muhalefetiz. İzmir Milletvekiliyim ve İzmir'le ilgili bazı konularda muhalefet yapıyorum. Ülkemizde muhalefet eleştiri, öneri değil, yıkıcılık unsuru haline gelmiş halde. Gezi olaylarında gördük. Kılıçdaroğlu kaos oluşturması çabası içinde. Provokasyon yapıyor. Parti yetkilileri açıklamalarda bulundu. Elektrik fiyatlarına ilişkin çalışmalar yapılacağına dair. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. İzmir, İstanbul, Antalya, Adana'da otobüs biletlerine de suya da zam geldi. Büyükşehir belediyelerinde otobüse binerken bilet basmayın mı diyeceğiz?” ifadelerini kullanan Dağ, enerji fiyatlarındaki artışın küresel sorunlardan kaynaklı olduğunu ve yaşananları en az kayıpla atlatmak için çalıştıklarını söyledi.

Bu konuda olabilecek, Bakanlık ve EPDK'nın önünde. Bir çalışma yürütülüyor, yürütülecek. diyen Hamza Dağ, Bizim hamlelerimiz var hep karşımıza kim çıkıyor? Nükleer tesisi kurma konusunda önümüzde engel olanlar kim? CHP ve zihniyeti engel oldu. RES, HES yaparken engel oldu. Karadeniz doğal gazına sevinmediler bile.” ifadelerini kullandı ve 2021 yılında doğal gazın yüzde 75, elektriğin yüzde 50 Hazine tarafından sübvanse edildiğini söyleyerek böyle bir adım olabileceğini belirtti.