4 Şubat, İskilipli Atıf Hoca’nın şehadetinin sene-i devriyesiydi. İslâm düşmanları tarafından idam ile şehadete kavuşan İskilipli Atıf Hoca, Müslümanlar tarafından yâd edilmişti.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Haksızca hukuksuzca idam edilen Mehmet Atıf Efendi’yi rahmetle yâd ettik” açıklamasında bulunmuştu.

KKTC Ekonomi Bakanı Sunat Atun da, Çiftçi’nin paylaşımın altına “İskilipli Mehmet Atıf efendi, İslam şehididir. Ayrıntılı paylaşımınız için Allah razı olsun sayın valim.” yazdı.

İslâm düşmanları yine kudurdu

Her fırsatta Müslümanlara ve değerlerine saldırmayı kendilerine misyon edinen paganlar, Sunat Atun’a tepki gösterdi.

KKTC’nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın danışmanı Sabahattin İsmail de, Atun’u hedef aldı. İsmail yaptığı açıklamada, “Vatana ihanet suçundan İstiklal Mahkemesinde yargılanıp idam cezasına çarptırılan ve asılan vatan haini İskilipli Atıf’ı aşağıdaki paylaşımı ile “İslam şehidi” ilan eden Sunat Atun, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanıdır. Kendisini bu twiti silmesi için uyarıyorum. Bu kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. Sunat Atun’un paylaşımını silmesi gerektiğini söyleyen Sabahattin İsmail, “Hem Atatürkçü hem İskilipli Atıfçı olamazsınız.” diyerek kendisi için bugünün en doğru şeyini söylemiş oldu.