Kocaeli Valiliği koordinesinde devam eden yardım kampanyalarına bağışta bulunan iş adamlarına ödül takdiminde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da hala bu ülkede devletin ideolojisi İslam’dır. Bu ülkede azınlıklar sadece ve sadece gayrimüslimlerdir” dedi. Vali Yavuz’un konuşmasında satır başları ise şöyle:

“2. Dünya Savaşından Sonra İmparatorluk Kuramayan Bir Biz Kaldık”

Türk kültür ve medeniyetini tarif et deseler sevgi medeniyeti olarak ifade ederim. Her şeyi kapsayan engin bir duygu sevgi. Türk milletinin tarihine baktığınızda bunların çokça örneklerini görmek mümkün. Dünyanın son evrensel ve emparyel imparatorluğunun sahibi şüphesiz biziz. Birinci dünya savaşından sonra da ve arkasından ikinci dünya savaşından sonra da herkes imparatorluklarını tekrar kurdu. Bunu henüz başarmayan bir biz kaldık. Bunu başaramadığımız için de bizim coğrafyamız kan ve gözyaşı ile yoğrulmaya devam ediyor. Küresel çetenin bölüp parçaladığı insanları bizim üzerimize gönderdiği, aç susuz kalan insanların bir şekilde yardımına koşmak zorunda bıraktığı bir vatan olarak karşınızdayız.

“İslam İle Kenetlenmiş Bir Medeniyetin Evlatlarıyız”

Ramazan Bayramında ve Kurban bayramında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bunları niye yapıyoruz. Çünkü biz İslam medeniyetini özümsemiş, İslam ile yücelmiş, İslam ile kenetlenmiş bir medeniyetin evlatlarıyız. Batı medeniyeti çıkarı hedefler.

Türk Arabistan’da Bakan Olamaz Ama Türkiye’de Arap Bakan Olabilir

Siyasi görüşünüz ne olursa olsun siz bu medeniyetten beslendiniz. Bu çeşmenin suyunu içtiniz. Bu çeşmenin suyu yüce kitap Kuran ve İslam’dır. İşte Türk milletini diğer milletlerden farklı kılan budur. İslam’ın en iyi yaşandığı ve en iyi anlaşıldığı coğrafya burasıdır. Bugün bir Türk, Suudi Arabistan’da ne bir bakan olabilir ne de bir devlet görevlisi olabilir. Ama bir Arap bu ülkede bakan da olabilir, milletvekili de olabilir vali de olabilir. Bakarsanız birçoğumuz göçmendir. Peki biz etnik bir bakış açısına mı sahibiz. Hayır.

“Bu Ülkede Azınlıklar Sadece ve Sadece Gayrimüslimlerdir”

Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da ki biz laikliği yanlış anlıyoruz hala. Bu ülkede devletin ideolojisi İslam’dır. Lozan’a bakarsanız Lozan da aynıdır. Bu ülkede sadece ve sadece azınlıklar gayrimüslimlerdir. Bir daha söylüyorum. Atatürk’ü de anlamayanlar var ülkede, devleti de anlamayanlar var. Bu ülkede azınlıklar sadece ve sadece gayrimüslimlerdir. Müslüman hiçbir unsur bu ülkede dün de bugün de azınlık değildir. İster Boşnak asıllı, ister Kürt asıllı. Bunların hepsi asli ve kurucu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarıdır ve eşit haklara sahiptir. Eğer öyle olsaydı; Bu ülkede sanıldığı gibi, bölücülerin yaptığı gibi, hiçbir Kürt bu ülkede ne bakan olabilirdi ne de Cumhurbaşkanı olabilirdi ne Hoca olabilirdi. Osmanlı’da da Padişahların yanındaki şeyhülislamlara bakarsanız yine onların Kürt asıllı olduğunu görürsünüz. Bizim bir etnik derdimiz yok. Aynı yolun yolcusu muyuz? Sevincimiz bir mi? Davamız bir mi? Bu ülkenin her bir rengini kucaklıyoruz. Kimsenin siyasi görüşten dolayı tavrımız söz konusu değil. O yüzden İslam’ın önderliği hala bu millette. Bu anlayışı lütfen bozmayın olur mu? Bu anlayış önemli bir anlayış. Katiline aşık bir nesi yetiştirdiğinizde felaketle yüz yüze gelirsiniz. Bugün yaşadığımız 1918 travması. Bizde birçok insanın maalesef zihninin işgal edilmesine neden olmuştur.”

Kocaeli Gazetesi