100 kelimelik dağarcığıyla Birgün’de yazıp, hadsizce İslâm düşmanlığı yapmaya çalışan Turan Eser bugünkü yazısında da bir papağandan beklenileni yaptı. Eser, her zamanki hezeyanıyla salyalarını etrafa saçtı.

“Diyanet Akademisi ve Laiklik” başlıklı yazısında “Bir bu eksikti. Sanki memlekette din eğitimi eksikliği var. Bırakın eksikliği fazlası var! Diyanet Akademisi istismar ve mezhepçi rejimin duvar taşları olarak diziliyor ama laiklerden ‘gık’ yok! Zira çakma laikler! Orijinal ve evrensel değiller.” diyen ve “çakma lâiklere” de gücenen Eser, “siyaset krize girince, seçimler yaklaşınca ya da toplumsal çeşitliliğin eşit yurttaşlık hakları karşısında sıkıştıklarında, hukuka ve laikliğe değil, din çimentosuyla harç karmaya başlıyorlar.” diye sitem etti.

Eser, “Garip gelebilir ama, dünyada hiçbir İslamcı ve şeriatçı ülkede olmayan güçlü devlet ve sivil İslamcılık Türkiye’dedir!” ifadelerini kullandı ve şu tekerlemeyi okudu:

Devlete ait cami sayısı 90 bin! Okul sayısı ise 53 bin!

Devlete ait Ku’ran kursu sayısı 19 bin 503 !

Devlete ait imam hatip ortaokulu sayısı 3 bin 427

Devlete ait imam hatip lisesi sayısı bin 672

Devlete ait ilahiyat fakültesi sayısı 105

Devlet memuru maaşlı imam sayısı 135 bin!

Millî Eğitim Bakanlığı’da Sünni mezhep eğitimi veren din öğretmeni sayısı 50 Bin! 20 bin yeni atama bekleniyor!

MEB Din Öğretimi Okullarına 11.3 Milyar harcadı! (2021 yılı)

Laiklik ve demokrasi için, muhalefetten güçlü bir itiraz sesi yok!”

Eser, “falanca Kur’an kursunda filanca taciz-tecavüz oldu da, Diyanet bunu haber yapan kanalları uyardı” diye bilindik Kemalist ayak oyunlarıyla aslı-astarı olmayan bir iddia üzerinden tüm Müslümanlara nefret kustu.