Müslim Gündüz Efendi'nin Taliban'ın Kabil'e girmesi hakkındaki yorumlarını Twitter'dan paylaşması üzerine soL medya salyasını akıtmaya başlamış ve yalanlarla dolu bir haber yapmıştı.

Bunun üzerine Hür Avaz ekibi Kemalist ideolojideki sol medyanın geçmişten günümüze yalanlarla dolu günah galerisini araştırdı ve bu zihniyetin yalanı bir gelenek haline getirdiğini gözler önüne serdi.

Aydınlık Gazetesi Madımak Olayları'nda uzaktan yakından alakası olmayan Aczmendiler için 8 Temmuz 1993'te "Aczmendiler Sivas'a gitti" başlıklı haberi manşetten vermiş iftira ve hedef göstermek sureti ile yalan haber yaparak provokasyon peşine düşmüştü.

Haberin diğer muhattabları tarafından Aydınlık Gazetesi'nin iftira haberi çürütülmüş ve 11 Temmuz 1993'te Milli Gazete'de yalanlanmıştı.

İşte sizi o döneme götürerek yalan haber ve iftirayı şiar edinen Kemalist medyanın ipliklerini pazara çıkarmaya devam ediyoruz.

Madımak'ı da Aczmendi (!) yakmış!

11 Temmuz 1993 Pazar tarihli Milli Gazete yayımlanan bir haberde Aydınlık Gazetesi'nin Aczmendiler'i Madımak Olayları'nda dahili varmış gibi göstermesi Kemalist medya unsurlarının yalanı ve iftirayı gelenek haline getirdiğini gözler önüne seriyor.

Dönemin Malatya TEK kontrolörü Tahir Kalı, Aydınlık Gazetesi'nin 8 Temmuz 1993 tarihli "Aczmendiler Sivas'a gitti" başlıklı iftira haberini çürüten açıklamalarını Milli Gazete'ye yapmış.

Sivas'ta gerçekleşen Madımak Olayları'nda iki otobüs Aczmendi'nin de olduğunu , otobüsleri de Malatya TEK kontrolörü Tahir Kalı'nın organize ettiğini insanlık ve gazetecilik ahlakından bihaber Aydınlık Gazetesi utanmadan sıkılmadan yazmış.

Sol medya unsurlarının itibar suikasti ve yalan haber politikası anlaşılacağı üzere yeni değil..

Kaynak: Hür Avaz