Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, uyarıda bulunarak "Topyekün yenilenme mecburiyetimiz var. Eğer akıl olarak yenilenmekte direnirsek kayıp sayfaları değil, yok oluşumuzun hızı yükselecek. İnsanlık, yeniden Büyük Anadolu’yu bekliyor" dedi.

Külünk, partisinin “akıl olarak yenilenme” ihtiyacı duyduğunu belirterek bunun olmaması durumunda yok oluşlarının hızının yükseleceği uyarısında bulundu.

Külünk, "Kendi içimizde anlamsız ya da karşıtlığımızdan ileri gelen tartışmaları bir bütün olarak sonlandırıp birlikte akıl yenilenmesini başarmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Külünk şunları söyledi:

"Topyekûn yenilenme mecburiyetimiz var. Eğer akıl olarak yenilenmekte direnirsek kayıp sayfaları değil, yok oluşumuzun hızı yükselecek.

Kendi içimizde anlamsız ya da karşıtlığımızdan ileri gelen tartışmaları bir bütün olarak sonlandırıp birlikte akıl yenilenmesini başarmalıyız.

Tarihin önümüze koyduğu bu fırsat ve bizi yukarı çekişini asla günlük çıkar heba heves rant duygularımıza yen düşüremeyiz. Çünkü insanlık YENİDEN BÜYÜK ANADOLU’YU bekliyor. Bunun şartı akıl yenilenmesi.

Batı aklının dünyayı ve insanlığı tek tipleştirmek istediği, Dijital Diktatörlük üzerinden insan özgürlüğünü yok etmek istedikleri süreçte, dijitali ve yapay zekayı doğru okuyarak zamanı doğru anlamlandırmak zorundayız.

Zamanın ruhunu aklını ve eşyasını Müslümanlar olarak çok doğru okumalıyız. Bu anlamda dünün gerçekliğine ait yorumlarla bugüne cevap vermek mümkün değildir."