2013'ten bu yana bir çıkmaza giren Türkiye-Mısır ilişkilerinin düzeltilmesi için geçtiğimiz yıl yeni adımlar atıldı.

İki ülke arasındaki diplomatik düzeyde sağlanan normalleşme adımları, olumlu seyirde ilerlemeye devam ediyor.

NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile ilişkilere yönelik açıklamalarda bulundu.

"Karşılıklı büyükelçi atama söz konusu olabilir"

Türkiye'nin Mısır'la karşılıklı durumunu değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Mısır ile ilişkilerin düzelmesi gerekiyor. İki ülkenin ilişkileri birçok bölge için önemli. Normalleşme Doğu Akdeniz konusunda önemli. Tekrar karşılıklı büyükelçi atama söz konusu olabilir." dedi.

"Putin görüşmeye hayır diyemedi"

Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş ile ilgili de konuştu. Yaşanan duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Buça'da yaşananlar müzakereyi olumsuz anlamda etkiledi." ifadelerini kullandı.

Sorunun uzadıkça çözümün daha zor hale geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Tüm zorluklara rağmen bir ateşkes imkanı var." şeklinde konuştu.

Liderleri biraraya getirmek için çaba sarf edeceklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, heyetler arası müzakerelerin devam ettiğini belirterek, "İki liderin 'evet' demesine, özellikle de Putin'in 'evet' demesine bağlı. Ve Putin görüşmeye 'hayır' demedi. Bu konuda da iki heyetin yoğun müzakereleri devam ediyor." dedi.