RTÜK, son toplantısında Netflix'te yayınlanan İspanyol yapımı bir filmi ele aldı. Söz konusu “More the Merrier” filmin eşcinselliğin, ensest ilişkilerin ve çiftler arası eş değiştirmenin yoğun olarak işlendiği bir kurgu üzerine inşa edildiğini belirleyen Üst Kurul, bu durumun toplumun manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı olduğundan hareketle yapımın yer aldığı Netflix'e idari para cezası ve filmin platformdan çıkartılmasına karar verdi.

RTÜK üyesinin zoruna gitmiş

RTÜK- Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp, sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“RTÜK, CHP Grup B. Vekili Engin Altay’ın Cum. Erdoğan hakkındaki “diktatör” nitelemesi nedeniyle Tele 1’e para cezası verdi. Oysa, “Diktatör”ü kullanmanın suç olup olmadığı tartışmaları bir yana, Altay’ın sözleri kürsü dokunulmazlığı kapsamındadır. (1)

RTÜK, Hasan Can Kaya’nın EXXEN’de yayınlanan “Konuşanlar” adlı programın 44. bölümü ile NETFLİX’de yayınlanan “More the Merrier” adlı filmin katalogdan/ platformdan çıkartılması kararı verdi. İlkesel olarak iki karar için de diğer dosyalarda olduğu gibi karşı oy kullandım. (2)

Son bilgi de Diyanet İş. Bşk. hakkında: Başkan, Cumhuriyetimizin önemli yıldönümlerinde Atatürk’süz hutbeler okutuyor. Bu tavrına yönelik eleştirilere ise katlanamıyor olmalı ki Halk Tv’ye ceza çıktı. Gerekçeler arasında “İnsan onuruna aykırılık..” da var. Kamuoyunun takdirine.”