Milli Görüş, Saadet Partisi’ne eleştiri metni yayınladı. 46 kişiden oluşan heyet, yayınlanan metinde SP’nin son dönemdeki vizyonsuzluğu ele alındı. Ayrıca heyet, İstanbul Sözleşmesini uygulamaya hevesli olanların karşısında yer almak gerektiğini; LGBT sapkınlığının da önüne set çekilmesi lâzım geldiğini ifâde ediyor.

Heyetin metninde şunlar söylendi:

“Saadet Partimiz, bu bozuk düzenin ortaya koyduğu ve dayattığı hiçbir kutulşapma içerisinde yer almak zorunda değildir. Hareketimizin tüm bu kutuplaşmaları bozacak, milletimizi fert fert kucaklayacak kendi tarihimize, ruh kökümüze ve özümüze uygun yeni bir yol açma potansiyeli de, imkânı da, gücü de vardır!”

Biz diyoruz ki; bu zamana kadar faize, zinanın suç olmaktan çıkarılmasına, Siyonist İsrail’le dostluk kurulmasına, ABD ile stratejik ittifaka, AB uyum yasalarının uygulanmasına nasıl karşı durduysak, tüm bunlarla birlikte İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar uygulamaya koyacağını, LGBTİ’ye karşı çıkmayı nefret suçu sayacağını, 4-6 yaş Kur’an kurslarının kapatılmasını talep edeceğini, AB uyum yasalarını ve normlarını uygulamaya devam edeceğini, AB üyelik sürecine hız vereceğini açık açık beyan edenlere karşı duralım ve inancımızın gereği neyse onu yapalım.”

Siyonizm karşıtı mesaj

“Yine biz istiyoruz ki, Siyonizm dünyayı yeni büyük bir savaşa doğru götürdüğünü ilân ederken, gıda ve enerji krizi, kıtlık, küresel ısınma ve yeni salgın hastalıklarla tüm insanlığı tehdit ederken, bölgemizde büyük silah yığınakları ve çatışma hazırlıkları yaparken, Milli Görüş hareketimiz tüm bu olanlara dair plan, strateji ve projelerle ümmete öncülük ve liderlik edecek bir pozisyonda olmalıdır.”

Açıklamanın tamamı…