Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının ifşa edilmesine dair görülen davada Barış Pehlivan'ın cezası onandı.

Oda TV Genel Yayın Yönetmenliğini yapan ve Cumhuriyet gazetesinde yazıları yayınlanan Barış Pehlivan’ın 3 yıl 9 aylık hapis cezası onandı.

Pehlivan, Twitter’dan yaptığı açıklamada hapis cezasının onandığını teyit etti. 

“MİT mensuplarının ifşa edilmesi” davası

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının ifşa edilmesine ilişkin Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 1'i firari 8 sanığın yargılandığı dava İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyordu.

Dosyada ismi geçen isimler arasında Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci de vardı. Eylül 2020’de görülen davada, mahkeme iki şahsın tüm suçlardan beraatına karar vermişti.

Yeni Yaşam Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Aydın Keser ile gazetenin genel yayın yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan 4 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanıkların üzerilerine atılı suçu birden fazla kişiye karşı tek bir fiille zincirleme olarak işledikleri gerekçesiyle cezayı 5 yıl 7 ay 15'er güne çıkarmıştı. Sanıkların yargılama sürecinde davranışlarını lehlerine takdiri indirim nedeni kabul eden mahkeme heyeti, cezayı 4 yıl 8 ay 7'şer güne indirilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni sanık Barış Pehlivan ve gazeteci Hülya Kılınç'ı da aynı suçtan 4 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanıkların yargılama sürecindeki davranışları lehlerine indirim sebebi kabul ederek, cezayı 3 yıl 9'ar aya düşürmüştü.

Libya'da görev alan MİT mensupları 2020'de hayatını kaybetmiş, Odatv, MİT mensuplarının cenaze törenini haberleştirmişti.