Okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerine “değerler eğitimi” ekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, değerlerin çocuklara nasıl aktarılacağını konu alan Değerler Eğitimine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi’ni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sundu.

Öğrencilerin milli ve manevi donanıma sahip, duyarlı, şuurlu, sorumlu ferdler olarak yetiştirilmesi için “değerler eğitimi” taslağı sunuldu. Taslak kapsamında Ulusal Değerler Eğitimi Strateji Belgesi’nin oluşturulması öneriliyor.

Okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde değerler eğitimine ilişkin materyal geliştirme ve içerik oluşturma çalışmaları gerçekleştirilecek. Yine her kademe için özel çözümler getiriliyor. Bu çözüm önerileri sadece dersleri değil, ders dışı etkinlikleri de kapsıyor. Ayrıca değerler eğitimi konusunda öğretmen gelişimine de işaret ediliyor.

Taslağa göre, söz konusu değerler eğitimi de karakter ve şahsiyet gelişimi üzerine kurgulanacak. Yani fizikî, ruhî ve zihnî yönlerden sağlıklı ferdler yetiştirebilmek amacıyla, şahsiyet gelişimini esas alan “değerler eğitimi” güçlendirilecek.